Veselou náladu a úžasné zážitky si můžete odvést z festivalů SAN ISIDRO 2012 v Madridu - Aktuálně o Madridu | Co se děje v Madridu

madrid-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Veselou náladu a úžasné zážitky si můžete odvést z festivalů SAN ISIDRO 2012 v Madridu

San Isidro je předměstí nacházející se jihozápadně od Madridu, které patří do okresu Carabanchel. To je
jedním z historických čtvrtí města Madridu. A právě zde je od 11. do 15. května 2012 město přímo zaplaveno tancem, hudbou, divadlem, či cirkusem a to vše na počest světce z katolické církve jménem San Isidro Labrador, který je nejen patronem všech zemědělců, ale zároveň i patronem města. Bude se totiž konat jeden z nejslavnějších a také nejpopulárnějších svátků v Madridu... Fiesta de San Isidro.
Svátek San Isidro je vlastně několik festivalů, slavností, poutí, procesí, zajímavostí a různých tradičních
představení. Ty vše se spojují do určujících prvků, které místní obyvatelé nazývají "Tradicionalismo Madrid". Ve skutečnosti se slaví festival Fiesta de San Isidro od posledního pátku před 15. květnem až do následující neděle. San Isidro představuje nejdůležitější slavnost a nejsymboličtější madridský festival. Oslavy festivalu se konají převážně v okolních ulicích, ale také třeba i na známé louce San Isidro Park. Hlavní scény se však odehrávají na náměstí Plaza Mayor a velké rokové koncerty, nebo ukázky tradičních tanců v největším městském parku Casa de Campo. Většina oslav se však točí kolem vody. Je proto obvyklé jít 15. května na pouť a pít "svěcenou vodu" přímo z fontány na nádvoří místní poustevny Ermita de San Isidro. Podobně jako další tradice v celém Španělsku i tento madridský festival ztratil svůj původní náboženský charakter. V dnešní době slouží především zastupitelům hlavního města k prezentaci toho nejlepšího z madridské kultury. Od původních býčích zápasů, až po novodobé aktivit, jako například break dance. Určitě si však užijete nabitý program zahrnující koncerty, divadelní hry, přehlídky, trhy a speciální výstavy výtvarného umění a to vše většinou zdarma. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Madrid

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje