Do centra pozornosti se dostává španělská kuchyně na GASTROFESTIVALU 2012 v Madridu
29. prosinec 2011 11:38
Již teď se milovníkům španělské kuchyně sbíhají sliny nad iniciativou, která se bude konat v hlavním městě Španělska od 23. ledna do 5. února 2012 a nese název GASTROFESTIVAL 2012. Třetí ročník tohoto kulinářského festivalu představuje opravdu báječný svět španělské kuchyně a přesahuje i hranice tradiční kuchyně. Program praská ve švech s dobrotami a je navržen tak, aby apeloval nejen na nováčky v oblasti obchodu, ale prostě na všechny, kteří milují dobré jídlo. Kuchyně má pohladit všechny smysly a právě Gastrofestival je oslavou gastronomie, která zahrnuje speciální menu, degustaci vína a jídla, kurzy vaření a kulturní aktivity v nejvýznamnějších muzeích a galeriích, v nejluxusnějších restauracích, hotelích a luxusních gurmánských obchodech v Madridu. Cílem seminářů bude nejen představit lepší pochopení výrobku a jeho životní prostředí, ale zejména vyzdvihnout nejlepší přípravy, techniky a způsoby, jak servírovat skvěle vypadající jídlo.
V části Gastrohealth se dozvíme, jak jíst správné potraviny pro své zdraví a pohodu. Navíc špičkoví mezinárodní kuchaři předvedou své kulinářské expertízy k potěšení návštěvníků a můžete se těšit na
událost Degustatapas. Gastrofestival by však nebyl úplný, kdyby jste se nemohli "ponořit do obrovského a fascinujícího světa vína". Od jeho charakteristiky výroby, až po velké množství pocitů, které vzbuzuje jeho vůně. Je naplánováno mnoho akcí nejen pro znalce vín, ale i pro ty z nás, kteří prostě jen milují staré dobré víno...