Jedny z nejoblíbenějších vánočních trhů ve Španělsku naleznete na Plaza Mayor - Aktuálně o Madridu | Co se děje v Madridu

madrid-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Jedny z nejoblíbenějších vánočních trhů ve Španělsku naleznete na Plaza Mayor

Samozřejmě, že i ve Španělsku se Vánoce nikdy neomezují na jeden den. Oslavy začínají na začátku zimy se svátkem Hogueras, kdy lidé skákají přes ohně jako symbol ochrany proti budoucím nemocem, a pokračují až do poloviny ledna. Štědrý den nám označují zvonící zvony katedrály, které deklarují čas pro La Misa de Gallo, což je populární půlnoční mše, známá jako "mše pastýřů". Ale pravděpodobně nejoblíbenější tradice ve Španělsku, stejně jako ve zbytku světa, jsou dekorace a dary. Ve Španělsku však dary nenosí Santa, ale Tři králové (Los Tres Reyes Magos), kteří cestují městem a nadělují dárky v botách malých dětí. Následující den je vyhrazen pro distribuci koláčů a sladkostí. A právě dekorace, dárky, pečivo a cukrovinky vyžadují trhy. Španělsko má hojnost malých vánočních trhů po celé zemi, větší se organizují v Seville, Barceloně nebo Granadě. Ale zřejmě ty nejoblíbenější a jedny z největších vánočních trhů ve Španělsku naleznete v Madridu na nejslavnějším náměstí, na Plaza Mayor.
To je místo, kde zažijete jedny z nejpopulárnějších akcí ve Vánočním kalendáři Madridu. Každý rok na konci listopadu je na náměstí Plaza Mayor postaveno více než 100 stánků, které jsou otevřeny od pondělí do čtvrtka od 10 do 22 hodin, a od pátku do neděle od 10 do 23 hodin. Zde si místní obyvatelé přijdou koupit své vánoční ozdoby, vánoční stromky, betlémy anebo paruky a maškarní kostýmy. Právě ty jsou ještě využity 28. prosince, kdy Španělsko slaví Fools Day, což je ekvivalent aprílu. V tomto ročním období přestane být Plaza Mayor jen turistickou atrakcí a stává se nejnavštěvovanějším místem i pro místní obyvatele. Vánoční trh v Madridu na náměstí Plaza Mayor se obvykle začíná v posledním listopadovém týdnu, s jeho oficiálním zahájením v prvním prosincovém týdnu. Takže jak se říká ve Španělsku... Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo!

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Madrid

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje