SUMA FLAMENCA 2012, který se uskuteční v Madridu, je jedním z nejlepších festivalů flamenco na světě - Aktuálně o Madridu | Co se děje v Madridu

madrid-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

SUMA FLAMENCA 2012, který se uskuteční v Madridu, je jedním z nejlepších festivalů flamenco na světě

Již od počátku dvacátého století je Madrid hlavním městem flamenca. Ke slávě a prestiži zde přišlo již mnoho umělců všeho druhu. Také zde vznikly první společnosti poukazující a prosazující žánr flamenco tak, jak jej chápeme dnes. Pokud i vy máte rádi flamenco, jednou z událostí v Madridu v červnu 2012, která upoutá vaši pozornost bude zcela jistě festival Suma Flamenca 2012, který se bude konat na různých místech v oblasti hlavního města Španělska. A to v době od 7. do 30. června 2012. Takže pokud budete mít volno, určitě si rezervujte ubytování v Madridu pro tyto dny, abyste se v klidu mohli připravit na flamenco.
Již po sedmé se každý rok ve městě během festivalu představí ti nejlepší umělci ve zpěvu, tanci, hry na
kytaru a rytmickém doprovodu (kterým je míněno tleskání) a hry na cajón (perkusní nástroj připomínající dřevěnou bednu, na němž hráč sedí obkročmo). Divadla ve městě a až 10 okresů v celém regionu Madridu vám tak nabízí jedinečnou příležitost vychutnat si vášeň a intenzitu tohoto umění. Kromě zpívajících, tančících a hrajících hlavních hvězd vám flamenco festival každý rok také představí řadu slibných nováčků. Festival je samozřejmě doplněn o další činnosti, které zahrnují flamenco show, koncerty, taneční vystoupení, výstavy, setkání, přednášky a také i promítání filmových projekcí. Nutno podotknout, že za pouhých sedm let získal tento mladý festival několik prestižních národních, ale i mezinárodních ocenění a stal se také jedním z nejvýznamnějších festivalů flamenca ve světě. I v letošním roce 2012 se na Suma Flamenca opět představí ti nejreprezentativnější umělci a návštěvníci se mohou těšit na výkony špičkových hudebníků, kteří představí tradiční španělskou píseň, tanec a hru na kytaru. Zhruba polovina přehlídek se koná v centru hlavního města, zbytek je organizován do okolí města a okolních měst provincie Madrid. Chybět nebudou ani speciální akce ve čtyřech nočních klubech flamenca, na kterých vystoupí například Blanca del Rey, Carmen Linares, Juan Valderrama, Tomatito, Maria Toledo, La Moneta, Marcos Flores, Montse Cortés, David Jacqueline nebo izraelský hostující umělec Yasmin Levy. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Madrid

Aktualizováno 13/03/2016 01:00skoro jasnoskoro jasno5 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje